بخش اول حسگر های رنگ : امروزه حسگر هایی که قابلیت تشخیص رنگ را دارا باشند, کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارند و مصرف آنها نیز رو به افزایش است این گونه حسگر ها بسته به نوع ساختمان و کاربرد به دو گروه عمده تقسیم می شوند .
حسگرهای تشخیص علائم رنگی : ( Clorour Mark Sensor)در بسیاری از ماشین الات همچون بسته بندی , پرکن , برش , دوخت , و .... برای تشخیص موقعیت محصول از علامت هایی استفاده می گردد که تعیین کننده مقاطع برش , دوخت یاپرس می باشد . این گونه علامت های رنگی توسط کارخانجات تولید کننده مواد اولیه در فواصل مختلف به روی کاغذ - سلفون -نایلون چاپ می گردند . ----.......ادامه دارد
ساختمان داخلی حسگر های تشخیص علائم رنگی : گیرنده حسگر نسبت به انرژی طیف منعکس شده از روی سطح علامت مورد نظر حساس بوده و می توان آن را جهت رنگ های مختلف تنظیم نمود .
جهت تنظیم رنگ , علامت موردنظر در زیر حسگر قرار گرفته و با چرخاندن پتانسیومتر روی حسگر , رنگ دلخواه تنظیم می گردد . در این حالت خروجی حسگر وصل می شود و با قرار گیری رنگ تنظیمی در مقابل حسگر , خروجی نیز مجددا وصل می گردد . در مدل های جدیدتر قابلیت ویژه ای برای تنظیم رنگ وجود دارد که به واسطه آن می توان با فشردن یک دکمه رنگ دلخواه را به حافظه حسگر منتقل نمود ودر اصل رنگ مورد نظر به حسگر آموزش داد . به این نوع حسگر ها Touch to teach' گفته می شود . در این مدل امکان تنظیم آستانه تحریک نیز وجود دارد و توسط آن می توان میزان قبول یا رد یک رنگ را به راحتی تنظیم نمود .
سرعت قطع و وصل حسگر های تشخیص علایم رنگی معمولا بالا میباشد.