شرکت شکوه الکترونیک در سال 1366 توسط گروهی از علاقمندان به صنعت و پیشرفت ایران شکل گرفته. در سال های شروع هدف اولیه تحقیقات و توسعه صنعت الکترونیک بوده.بعد از دوسال بررسی و مطالعه بازار مصرف و نیاز کشور فعالیت و نحقیقات خود را به طراحی و ساخت نمونه های اولیه و بعد شروع به تولید انبوه رله های کنترلی مشعل در دو نوع گازی و گازوئیلی نموده . پس از توفیق در این امر و معرفی خود در بازار مصرف این کالا به عنوان یک تولید کنند معتبر در سال 1374 و گرفتن نتایج مطلوب بخش توسعه تحقیقات شرکت شکوه الکترونیک شروع به ساخت و طراحی، تولید سایر بخش های مشعل مانند ترانس های جرقه زن و چشم های کنترلی یا فتوسل و شیرهای 2/2 برقی در سایز های 1/8 و 1/4 اینچ و تولید فیلترهای گاروئیل در سایز های 1/2 و 3/4 اینچ نموده در سال 1384 بزرگترین تولید کننده قعطات مشعل ، مشعلهای گازی و گازوئیلی و دو گانه سوز شده شکوه اککترونیک در سال 1392تولید پکیجهای گرمایشی نموده است ، شرکت با داشتن مهندسین و کارمندان مجرب و متخصص کار آزمود و داشتن چندین خط تولید مجهز اصلی ترین تولید کننده قطعات مشعل در ایران و کشور های همسایه میباشد.
رله مشعل گازی
رله مشعل گازی یک برد الکترونیکی بر روی مشعل است که وظیفه کنترل فعالیت های مشعل را با توجه به علایم دریافتی از مشعل و دیگ بر عهده دارد. رله مشعل گازی بر خلاف رله مشعل گازوییلی که مکانیکی-الکترونیکی میباشد، تمام الکترونیکی بوده و انواع مختلفی از لحاظ برند، مدل و تاحدی عملکرد دارد. سیگنال دریافتی از ترموستات روی دیگ توسط رله مشعل گازی موجب ارسال دستور از برد رله برای خاموش یا روشن کردن مشعل میشود.
طرز کار رله مشعل گازی
رله های از نظر عملکرد به دو نوع رله تک فاز و دوفاز تقسیم بندی میشوند. رله مشعل گازی بر روی پایه رله با سیم کشی های دقیق نصب میشود. یک میله یا یون وجود یا عدم وجود شعله و آتش را از طریق یک سیم به رله منتقل کرده و در صورت عدم وجود شعله دستورات مقتضی از سوی رله صادر میشود. در صورت عدم وجود شعله، میله یون مشعل نشانه را به رله انتقال داده و رله فرمان ایجاد جرقه را به ترانس جرقه صادر میکند. فاصله میله یون تا اتصال بدنه بایستی در حدود 3 میلی متر باشد. در صورت وجود شعله و با توجه به تنظیمات دستی ترموستات رله اقدام به قطع جریان گاز و خاموش کردن شعله در سقف دمای تعیین شده میکند.
تعمیر رله مشعل گازی
در بسیاری از موارد خرابی رله باعث اختلال در عملکرد مشعل شود. از این رو 2 راه پیشرو داریم. تعویض و تعمیر رله مشعل گازی از گزینه های موجود هستند. البته با توجه به هزینه های تعمیر رله این مورد کمتر انجام میشود، و با توجه به مقایسه هزینه و قیمت خرید و تعمیر مشعل در بسیاری از موارد تعویض رله به صرفه تر میباشد. تعمیر رله مشعل بیشتر در مورد رله های گران قیمت و سه فاز انجام میشود. رله های خارجی ساترونیک، هانیول و زیمنس از جمله مشعل های خارجی هستند که ارزش تعمیر کردن را نسبت به قیمت خود رله دارند. رله های ایرانی نیز از کیفیت خوبی برخوردار بوده و قیمت مناسبی دارند که باعث میشود کمتر کسی به فکر تعمیر رله مشعل گازی ایرانی باشد. رله شکوه مدل 790 در دو نوع یون دار و بدون یون، رله آذز و پارس از جمله برندهای رله مشعل ایرانی هستند.
تعویض رله مشعل گازی
اغلب مشعل های موتورخانه ها دارای رله های گازی 790 میباشند. در صورت عدم دسترسی به نمونه مشابه بایستی در صورت مغایرت ساختار رله, پایه رله و سیم کشی رله نیز تعویض شوند.
بعد از اطمینان از همخوانی رله، جریان برق مشعل را قطع میکنیم. سپس اقدام به بازکردن رله معیوب کرده و رله نو را جایگزین کرده و برای متصل شدن به پایه رله پیچ های رله مشعل گازی را سفت میکنیم. سپس اقدام به وصل جریان برق کرده و در صورت صحت عملکرد فیوز و رله مشعل را راه اندازی میکنیم.